Proizvodi

R2

Porodična destilerija „Rakija iz Rakije“ nastavlja tradiciju proizvodnje vrhunske šljivovice, prepoznatljive na ovim prostorima još od 19.veka. Stvaramo autentični Kraljevački brend, rakiju šljivovicu, koje se proizvodi u ograničenim količinama isključivo od autohtonih sorti šljiva Crvena Ranka i Požegača u zaseoku Rakija na obroncima Gledićkih planina u srcu Srbije.

Miris, ukus, boja, bistrina, tradicija, prepoznatljivi dizajn... to su odlike našeg proizvoda. Ljubav, posvećenost, istrajnost, entuzijazam...to je naša porodična manufaktura.

Šljivovica je oduvek bila Srpski brend br. 1, a Gledićka Ljuta je njen autentični sinonim koji vas vodi u svet, rame uz rame sa škotskim wiskijem, grčkom metaksom, francuskim konjakom.

R2 je logo koji je već postao prepoznatljiv i van granica Srbije.

Osnivači smo Udruženja Crvena Ranka, koje se bavi zaštitom autohtonih sorti šljiva, uvođenjem standardizacije u proizvodnji rakije, edukacijom članstva, promocijom Gledićkih planina kao odlične turističke destinacije-Carskim drumom-putevima rakije itd.

Članovi smo svetske mreže Slow Food koja egzistira u 150 zemalja sveta i prvi smo osnivači conviviuma Slow food u Srbiji. Nedavno smo i zaštitili našu rakiju od Crvene Ranke kao Presidijum Slow food-u grupi od 500 proizvoda u celom svetu.